Samordningsförbundet söker en

Möjliggörande coach/vägledare för en insats för UNGA

Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna söker en coach/vägledare till en insats för unga 16-29 år som varken arbetar eller studerar och som behöver stöd från flera myndigheter.

Samordningsförbundet bildades juni 2017 och har som mål att fler människor kommer till egen försörjning genom myndigheters gemensamma insatser. De deltagande medlemmarna i förbundet är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Stockholm, Sollentuna kommun, Upplands Väsby kommun och Sigtuna kommun. Nu startar samordningsförbundet sin första insats för målgruppen unga.

Insatsens syfte är att erbjuda rätt stöd för de unga så att de på sikt kommer till studier eller arbete.  Det ska byggas uppen mötesplats, där det finns personal med olika kompetenser som möter de unga som behöver stöd för att ta sig vidare i livet. Mötesplatsen ska vara trivsam och energifull för målgruppen unga att tvistas i med en miljö som uppmuntrar och möjliggör för den unga att våga prova nya aktiviteter. Arbetet på plats leds av en samordnare och byggs upp med påverkan från målgruppen.

Alla parter kan hänvisa och remittera ungdomar till insatsen, men platsen är även öppen för de unga att komma till utan remiss eller beslut.

Projektägare är Upplands Väsby kommun/Vägval Vuxen som ansvarar för uppbyggnaden och driften av mötesplatsen.

Verksamheten är ett komplement till parternas ordinarie verksamhet och stöd och ersätter inte parternas ordinarie insatser.

Arbetsuppgifter:

- Utifrån ett helhetsperspektiv utforma, planera och utföra lämpliga aktiviteter enligt deltagarens egna mål.

- Nätverka med alla parter inom verksamheten samt med andra myndigheter, företag och arbetsintegrerandesociala företag samt civilsamhället. Kontakterna förväntas leda till bland annat praktik- eller arbetsträningsplatser eller arbete.

- Ansvara för att arrangera och hålla i både grupper och enskilda möten för målgruppen till exempel genomföra vägledningssamtal och träffar som stärker deltagare och skapar egenmakt.

- Ta in deltagarnas önskemål om hur verksamheten ska se ut.

Kompetenskrav:

- Relevant högskoleutbildning till exempel studie- och yrkesvägledarprogrammet, socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig utbildning.

- Erfarenhet av arbete med målgruppen, unga i behov av samordnat stöd.

- Bra på att bygga tillit och att skapa trygga relationer.

- Erfarenhet av att använda sig av olika samtalstekniker exempelvis Motiverande samtal (MI) eller lösningsfokuserad vägledning.

- Vana vid att samverka med olika aktörer.

Egenskaper:

- Ansvarsfull och noggrann

- Engagerad och entusiasmerande

- Innovativ, ser möjligheter

- Lyhörd och trygg i dig själv

Meriterande:

- Språkkunskaper utöver svenska

- Erfarenhet inom någon av arbetsmetoderna Case management, Supported Employment (SE) eller Individual Placement and Support (IPS)

- Kompetens inom något av områdena: psykisk ohälsa, autismspektrum diagnoser, våld i nära relationer eller hbtq-frågor.

- Körkort, B

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:

Ett meningsfullt och varierat arbete med möjlighet att vara med och bygga upp en viktig insats för de unga som behöver stöd.

Anställningen kommer att ligga hos Upplands Väsby kommun

Omfattning: Heltid 100 % under ca 20 månader, beroende på beslut från samordningsförbundets styrelse. Tillträde snarast.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning

Ansökan: Ansökan senast 25.3 2019.  Intervjuer sker löpande.

Vi välkomnar alla slags sökande med olika bakgrunder, funktioner och erfarenheter.

 

 

 

Kontaktpersoner:
Kirsi Poikolainen, Förbundschef
tfn: 073-915 17 89
Sista ansökningsdag:
2019-03-25
Företagets hemsida:
http://www.sollentuna.se
Skriv ut
Dela denna tjänst:

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!