Kundansvarig fastighetsförvaltare

Sollentuna Kommunfastigheter AB är ett nybildat bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter, till exempel skolor, äldreboenden och kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk. Tillsammans skapar vi trygga och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga. Hos oss får du goda möjlig­heter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.

På Sollentuna kommunfastigheter jobbar idag ca 25 personer på 4 olika avdelningar. Då bolaget är under uppbyggnad kommer det att finnas stora möjligheter att påverka och utveckla vår gemensamma färdväg.

Beskrivning av tjänsten

Förvaltningsavdelningen söker en kundansvarig fastighetsförvaltare till ett område med ett blandat fastighetsbestånd med både kommunala verksamheter, kontor och kommersiella lokaler. Denna roll har även ansvar för inhyrning av externa hyresavtal.

Du har resultatansvar och kundansvar för ett av bolagets förvaltningsområden vilket bl.a. innebär att skapa långsiktiga kundrelationer i förvaltningen. Du arbetar tillsammans med en teknisk förvaltare i ett förvaltarteam där ni har ansvar för helheten avseende fastigheterna.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för hyresavtal, arbete med budget och prognos avseende både drift- och investeringsbudget. Du skapar underlag till investeringsbeslut och hyresgästanpassningar samt föredrar vissa ärenden inför styrelsebeslut. Du är även intern beställare av större ny- och ombyggnadsprojekt och är i flera skeden en viktig länk mellan verksamhet och projektledning.

Som kundansvarig fastighetsförvaltare har du i huvudsak fokus på kundrelation, ekonomi och avtalsfrågor. Din tekniska förvaltarkollega har huvudansvaret för drift och teknik medan ni har ett tätt samarbete och du är den som generellt lägger det ekonomiska och kundorienterade perspektivet på fastighetsfrågorna.

 Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet från liknande befattning, gärna med erfarenhet av kommersiell förvaltning. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad kunskap genom erfarenhet. Du har dokumenterade kunskaper inom fastighetsekonomi, hyresjuridik och övergripande fastighetsteknisk kunskap. Du har även goda kunskaper i investeringskalkylering, ekonomisk analys och uppföljning.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och inger förtroende. Du är social, strukturerad, initiativtagande och bra på att samarbeta och skapa goda relationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig upphandling, myndighetsfrågor och en vana att arbeta i ekonomisystem och fastighetssystem.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Rollen som kundansvarig fastighetsförvaltare kräver att du har förmåga att både se detaljer och lyfta blicken till det större perspektivet. Du kommer att ha mycket samarbete med olika delar inom kommunen vari en framgångsfaktor är att kunna se vilka effekter olika typer av beslut får på kort och lång sikt, både för fastigheterna och för kommunen som helhet.


Vi erbjuder

Du får stora chanser att vara med att bygga upp ett ungt företag i Sollentuna kommunkoncern och får chansen att sätta din prägel på hur förvaltningsområdet utvecklas.

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda där positiv stämning, god samverkan och professionellt utbyte sker mellan arbetskamraterna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Vi sitter i Turebergshuset med en fantastisk utsikt över Sollentuna. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktpersoner:
Reine Jonsson, Chef förvaltningsavdelningen
tfn: 08-579 215 75
Sista ansökningsdag:
2019-08-16
Skriv ut
Dela denna tjänst:

Sollentuna Kommunfastigheter AB är ett nybildat bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter, till exempel skolor, äldreboenden och kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk. Tillsammans skapar vi trygga och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga. Hos oss får du goda möjligheter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.