Städcontroller till Sollentuna Kommunfastigheter AB

Sollentuna Kommunfastigheter AB är ett nybildat bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter, till exempel skolor, äldreboenden och kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk. Tillsammans skapar vi trygga och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga. Hos oss får du goda möjlig­heter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare. På Sollentuna kommunfastigheter jobbar idag av 29 personer på 4 olika avdelningar. Då bolaget är under uppbyggnad kommer det att finnas stora möjligheter att påverka och utveckla vår gemensamma färdväg.

Beskrivning av tjänsten

Som städcontroller kommer du att vara vår expert inom området lokalvård. Du kommer att fungera som verksamhetsstöd och avtalsansvarig för kommunens avtal inom lokalvård. Som städcontroller kommer du att vara kontaktperson mot kommunens leverantörer. I rollen ingår att säkerställa att leverantörerna levererar avtalad städkvalitet till avtalad kostnad under respektive avtalsperiod. Styrande är den kontraktstyrningsmodell som avtalet är baserat på vilken innebär att du planerar, leder och dokumenterar drift- och avtalsmöten med leverantörer.

I rollen ingår att företräda verksamheterna gentemot leverantörerna bland annat genom att du ansvarar för att utföra stickprovskontroller av städning, dokumenterar avvikelser, sammanställa statistik, hantera kvalitetsfrågor, sammanställer och återkopplar till leverantörer. Du kommer även att analysera och mäta avtalstrohet och leverantörskvalitet samt följa upp avtal såväl operativt som ekonomiskt. Att följa upp leverantörens årliga entreprenadrapport med måluppfyllelse ingår också i din roll. 

Kvalifikationer 

  • Du ska ha minst gymnasial utbildning, gärna kompletterad med eftergymnasial utbildning inom relevant område. 
  • Du ska ha erfarenhet av arbete inom lokalvård/facility management i ledande position t.ex. motsvarande roll hos beställare eller ledande roll hos leverantör
  • Du har erfarenhet inom avtalsuppföljning/avtalsförvaltning.
  • Du har erfarenhet av att sammanställa material efter utvärderingar och göra rapporter som är uppbyggda utifrån olika perspektiv som ekonomi, organisation, kvalitet och hållbarhet. 
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper i Office-paketet. 
  • Branschspecifika kunskaper så som SRY/PRYL är meriterande. 
  • Utbildning och erfarenhet av upphandling enligt LOU och projektledning är meriterande. 
  • Erfarenhet från offentliga verksamheter är meriterande
  • B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Du är affärsdriven vilket innebär att du brinner för att säkerställa avtalad kvalitetsnivå till avtalad kostnad och har en förståelse för verksamheternas olika behov gällande lokalvård. Du behöver ha stort intresse och förmåga att ge stöd och service till olika delar av kommunkoncernen, både verksamheterna ute i lokalerna och på centrala funktioner på förvaltningskontoren.

 Vi erbjuder

Du får stora chanser att vara med att bygga upp ett ungt företag i Sollentuna kommunkoncern och får chansen att sätta din prägel på hur lokalvårdsentreprenaden utvecklas. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda där positiv stämning, god samverkan och professionellt utbyte sker mellan arbetskamraterna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Från och med årsskiftet 2020 sitter vi, tillsammans med stora delar av kommunförvaltningen, i Häggvik i tillfälliga lokaler under tiden Turebergshuset i Sollentuna centrum renoveras.

Heltid, tillsvidareanställning.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktpersoner:
Reine Jonsson, Chef förvaltningsavdelningen
tfn: 08-579 215 75
Sista ansökningsdag:
2019-10-16
Skriv ut
Dela denna tjänst:

Sollentuna Kommunfastigheter AB är ett nybildat bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter, till exempel skolor, äldreboenden och kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk. Tillsammans skapar vi trygga och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga. Hos oss får du goda möjligheter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.